Visualisoi kultainen valokupla

B! Modernin mielisaasteen vallattoman määrän myötä, meistä moni kaipaa virkistystä. Syvennytään siis yhdessä ajatukseen suojaavasta, kultaisesta valokuplasta. Ajatuksen kultakuplasta sai itämään mielessämme Dr. Joshua David Stonen lukuisia lukukertoja sietävä Sielupsykologia. Hän on ilmaissut asiansa kirjassa niin tyhjentävästi, että rohkenemme lainata Dr. Stonen teoksen sisältöä suoraan – jopa mittavassa määrin. Suosittelemme silti mitä lämpimimmin sukeltamaan Sielupsykologian saloihin vielä tätä syvemmin. Siirtyäksemme kuitenkin varsinaisen virkistävän kultakuplan syövereihin, seuraavassa ensimmäinen katkelma, joka on ote visualisointiharjoitteesta asenteiden eheyttämiseksi.

“Kuvittele ympärillesi kultainen valokupla, joka suojelee sinua sekä ulkomaailmalta ja muilta ihmisiltä että omalta alitajuiselta mieleltäsi. Voit toisin sanoen kuvitella, että kaikki ajatuksesi, tunteesi, viettisi, halusi ja mielikuvasi ovat kultaisen valokuplasi ulkopuolella – kaikki se, mitä kutsutaan tietoisuuden sisällöksi, jää kuplasi ulkopuolelle.

Ajatus on se, että joka kerran, kun alitajunnastasi nousee jokin ajatus, tunne tai muu sisäinen yllyke, pysäytät sen kuplan portille ihan kuin siinä olisi vartija, joka tarkastaa passin. Jos ajatus, tunne tai yllyke on myönteinen, rakastava, henkinen ja tasapainoinen eli jumalallinen, voit päästää sen kuplasi läpi mieleesi. Jos se sen sijaan on kielteinen, itsekäs, erillisyyttä luova, pelkoon pohjautuva, tasapainoton eikä tule Jumalasta, sysää se yksinkertaisesti pois mielestäsi. Ihmeiden oppikirjassa sanotaan: ’Kiellä kaikkia ajatuksia, jotka eivät ole Jumalasta lähtöisin, pääsemästä mieleesi’.

Sinun on ymmärrettävä, että mieli toimii samoin kuin fyysinen keho. Jos haluat olla fyysisesti terve, syöt terveellistä ruokaa. Sama pätee mieleesikin. Jos haluat olla henkisesti ja tunteiltasi terve, sinun on sallittava vain myönteisten, jumalallisten ajatusten pääsy mieleesi. Jos päästät mieleesi kielteisiä ja itsekkäitä ajatuksia, sairastut ajatuksiltasi, tunteiltasi tai henkisesti muutoin.”

Pysähtykäämme nythetkeksi miettimään oman ajatus- ja tunnemaailmamme tolaa… Olisiko itselläsi kultaiselle valokuplalle enemmän käyttöä kuin osasit arvatakaan? Arvon Dr. Stone jatkaa aihetta seuraavalla ytimekkäällä ja tavallaan tuikeallakin huomautuksella: “Ei ole Jumalan tai ylösnousseiden mestareiden tehtävä hallita sinun mieltäsi; se on sinun tehtäväsi”. Tätä ei tokikaan käy kieltäminen ja yllytyshulluimmat yksilöt huomioivat haasteen raskauttamiseksi myös vastuun kollektiivisesta mielestämme, koska olemme yhtä suurta ihmis(yyt)tä.

Viimeistään näillä vaihein monet ovatkin kultakuplan myötä varmasti havainneet myös tilaisuuden optimoida omaa olemistaan ja olemustaan. Onhan meistä kukin kuitenkin parhain ja arvokkain juuri peittelemättömänä ja kiistämättömänä itsenään. Ja onneksemme moinen parannus käy suorastaan naurettavan helposti. Tiesithän, että monet tieteelliset ja tietämättömät tutkimukset ihmisolentojen toiminnasta ovat paljastaneet meidän olevan monilla tavoin tapojemme orjia – käytätkö itse tätä taitoa hyvässä vai pahassa?

Loppujen lopuksi tapamme määrittelevät meitä yllättävän paljon, ja voimme aina muuttaa jotain pientä tai suurta olemisemme ja elämisemme optimoimiseksi. Maryam Hasnaa on todennut viisaasti, että “kehomme täyttämisen valolla, oman energiamme kutsumisen takaisin, ja energiallisten rajojen asettamisen tulisi olla päivittäisiä arkirutiineja, aivan kuten suihkussa käyminen tai pukeutuminen”. Seuraavassa vielä ajattelutyötä siivittämään Dr. Stonen aatoksia asiasta:

“Eräs mieltä koskeva laki on se, että vie kaksikymmentäyksi päivää iskostaa jokin uusi tapa alitajuntaan. Kahdenkymmenenyhden päivän jälkeen ajattelet Kristusmielelläsi luonnostasi. Se ei edes ole vaikeaa. Siitä tulee tapa. Saatat ajatella, että kaikki tavat ovat pahasta. Ei välttämättä. Tarkoitus on, että täytät alitajuntasi myönteisillä, jumalallisilla tavoilla ja hankkiudut eroon itsekkäistä tavoista.”

Vaatii siis vain kolme viikkoa oppia uusi kaikin puolin kannattava tapa; luonnollisesti samalla käy helposti niin, että tämä jättää vähemmän tilaa jollekin toiselle, epäkannattavammalle tavalle. Palauttakaamme mieleen, että toki tasapainoa tulee vaalia, vaan kielteistä osuuttaan ei ole tarkoitus tasapainottaa myönteisen kanssa. Tarkoitus on ennemmin koulia kielteinen hyväksynnän ja anteeksiannon kaltaisten harjoitteiden kautta tyystin pois kuvioista ja kultivoida myönteistään kukoistamaan – varjomme seuraa meitä silti aina, mikä edellyttää valppauden ylläpitoa. Kyse on siis eräänlaisesta sorsimisesta, kuitenkin hyväntahtoisessa mielessä toteutetusta ajatuksia, tunteita tai yllykkeitä kohtaan suunnatusta rasismista.

Voikin olla yllättävän kannattavaa huoltaa omaa valokuplaansa säännöllisesti. Onhan sentään oikeasti esimerkiksi kaikki potemamme stressi seurausta tavasta, jolla vastaamme elämän tarjoamaan kokemukseen vain olla. Asentamalla asenteemme uusille urille hankkiudumme samalla eroon mm. stressistä ja murheista. Viisaudessaan Dr. Stone muistuttaa myös: “En voi kylliksi korostaa valppaana pysymisen tärkeyttä. Kun muut ovat kielteisiä, sinun tulee pitää kultainen valokuplasi koskemattomana ja antaa heidän energiansa valua siitä kuin vesi hanhen selästä”.

Eli elä törsää energiaasi murehtimiseen, vaan haudo hedelmällisempiä aatoksia ja tuntemuksia, kuten vaikkapa nautiskelu, luottamus ja usko. Nauttikaamme olostamme tyytyväisinä kuin kultaisessa valossa kylpevät hanhet konsanaan, Namaste.

Aihetta liippaavaa monenkirjavaa kirjallisuutta:

Paulo Coelho; Alkemisti

Anthony de Mello; Havahtuminen

Rudolf Steiner; Henkisen tiedon tie

Richard Bach; Lokki Joonatan

Ralph Waldo Emerson; Luonto

Kungfutse; Keskustelut

Irene Hopkins; Kundaliinijooga – sisäisen voiman lähde

Eckhart Tolle & Patrick McDonnell; Olemisen mestarit

Dr. Joshua David Stone; Sielupsykologia

Timo Klemola; Taiji: liikettä hiljaisuudessa – hiljaisuutta liikkeessä

Sogyal Rinpoche; Tiibetiläinen kirja elämästä ja kuolemasta

Peter Kelder; Viisi tiibetiläistä riittiä: Nuoruuden lähde

Toim. huom.

Kaikki yllä olevat sivustomme ulkopuoliset liNKit johtavat suomenkielisille Wikipedia-sivuille. Tästä napsauttamalla avautuu toinen birdink.fi sivu, joka sisältää aakkostetun valikoiman BiRD iNKin suosittelemia erinomaisia kirjoja.

Tekstiä somistava Dr. Stonen lainaus löytyy myös artikkelissa mainitusta kirjasta, Sielupsykologia, joka kannattaa lukea jopa lukemattomia kertoja!

Artikkelin kuvat ovat pääasiassa BiRD iNKin luomuksia, vaan haluamme huomauttaa osan materiaalista olevan peräisin Pexels-kuvapalvelusta – mistä muuten löytyy läjäpäin upeita otoksia katseltavaksi tai käyttöön!