Itsensä parantelua puoltaen

B! …mieleen ja sydämeen Taottavaa:

Itsensä parantelu on itsessään todellinen taitolaji, kun yhteiskuntamme ja ympäristömme tarjoaa loputtomasti suuntaa-antavaa syötettä sen oikeaoppiseen toteuttamiseen, sekä siihen millaisia meidän tulisi olla. Nykyaikana saatavilla olevan tiedon määrä onkin valtava; päivän lehti sisältää enemmän informaatiota, kuin mitä 1600-luvulla elänyt ihmisyksilö todennäköisesti sai haltuunsa koko elämänsä aikana. Mikäli ei ole valmiiksi selvillä siitä, mitä kaiken tarjolla olevan tiedon joukosta hakee, voi tuntua lamaannuttavalta selvittää itselleen, mitkä pisarat tässä tiedon valtameressä ovat oleellisia ja hyödyllisiä.

Tieto sisimmästään, reflektointi, eli tutkimusmatka oman itsensä sisäisten sopukoiden syövereihin, on kuitenkin saavuttanut korkean aseman syystä. Syyttelyyn pidemmin vajoamatta ja puhtaan analyyttisesti todettuna reflektointi mahdollistaa todellisen itsensä tunnistamisen ja arvostamisen, sekä tätä kautta kanssaihmisille saman lahjan tarjoamisen. Parantelemalla omaa ymmärrystään itsestään ja maailmasta päätyy väkisinkin hieman tukevammalle pohjalle onnellisuuden ja ilon maailmassa. Länsimaissa vallitseva ajattelumalli korostaa liiaksikin yksilöllisyyttä, vahvistaen virheellistä näkemystä ilmiöiden erillisyydestä. Pohjimmiltaan me olemme kaikki yhtä, niin toisten ihmisten, kuin koko kosmoksen muiden osasten kanssa.

Ehkä onkin hyvä yksinkertaistaa palettiaan, palata juurilleen ja maalata itselleen uusi kuva todellisuudesta maanläheisin värein. Loputtomista sanoiksi puetuista perspektiiveistä yhden mukaan Tao tarkoittaa tasapainoa. Suhtautumalla tasapainoisesti itseensä on jo parantanut yhden suurimmista mahdollisista vaivoistaan, joten on kannattavaa sijoittaa itseensä ja löytää sisimmästään aidosti myötätuntoinen ja ymmärtäväinen sävel. Seuraamalla omaa todellista luontoasi toimit Taon, luonnon, mukaisesti.

Taon mukaan:

Unohda näppärät tekniikat ja itsensä paranteluun suunnitellut ohjelmat, niin aikaansaat luontaisesti hyvää itsellesi ja ympäristöllesi.

Älä lupaa parantaa ihmisiä, saada ihmisiä tuntemaan olonsa hyväksi tai tekeväsi elämästä järjen mukaista tai inhimillistä. Älä tarjoa oppeja, jotka vetoavat itsekkyyteen, oppeja jotka opettavat miten rikastua, saavuttaa valtaa, seksikkyyttä – sekä ahneutta, vainoharhaa ja manipulointia.

Yksikään opettaja ei voi tehdä sinusta onnellista, menestyvää, tervettä tai voimakasta. Näitä ominaisuuksia ei voi vahvistaa sääntöjen tai tekniikoiden avulla.

Mikäli haluat parantaa itseäsi ihmisenä suoriutumisen kohentamisen merkityksessä, kokeile hiljaisuutta tai jotain muuta puhdistavaa tointa, joka ilmaisee sinulle asteittain oman aidon epäitsekkään Itsesi.

Sisäisten resurssien aktivointi

Aikaa tutkiskelulle itsensä

Tao universaalia on

Aihetta liippaavaa monenkirjavaa kirjallisuutta:

Wayne W. Dyer; Elämän tasapaino

Anthony de Mello; Havahtuminen

Kungfutse; Keskustelut

Ralph Waldo Emerson; Luonto

Eckhart Tolle; Läsnäolon voima

Esa Saarinen & Kirsti Lonka; Muodonmuutos: avauksia henkiseen kasvuun

Norman Vincent Peale; Myönteinen ajattelu

Benjamin Hoff; Nalle Puh ja Tao

Khalil Gibran; Profeetta

Laotse; Tao te ching

Mikael Saarinen; Tunneäly – kohti KOKOnaista elämää

Marcus Tullius Cicero; Vanhuudesta, Ystävyydestä, Velvollisuuksista

Toim. huom.

Kaikki yllä olevat sivustomme ulkopuoliset liNKit johtavat suomenkielisille Wikipedia-sivuille. Tästä napsauttamalla avautuu toinen birdink.fi sivu, joka sisältää aakkostetun valikoiman BiRD iNKin suosittelemia erinomaisia kirjoja.

Artikkelin kuvat ovat pääasiassa BiRD iNKin luomuksia, vaan haluamme huomauttaa osan materiaalista olevan peräisin Pexels-kuvapalvelusta – mistä muuten löytyy läjäpäin upeita otoksia katseltavaksi tai käyttöön!