Tao universaalia on

B! …mieleen ja sydämeen Taottavaa:

Tao on alkujaan kiinalainen käsite, joka vaatimattomuudessaan kattaa kaiken olevan nyt, aiemmin ja tulevaisuudessa. Vaikka tätä koetammekin, niin Taoa on itseasiallisesti mahdotonta kuvailla sanoin, sanat kun ovat ihmismielen luomia luonteeltaan rajattuja yksikköjä, jotka eivät pysty vangitsemaan Taon yhtäaikaista olemista ja olemattomuutta. Sanoiksi puettuna asia on muuttunut joksikin muuksi kuin Tao, joka onkin ennemmin Nimetön. Tätä voisi kutsua sen jumalaiseksi ominaisuudeksi, ja Tao on tullut kutsutuksi myös alkuvoimaksi. Tätä luonnonlakeihin perustuvaa, kenties mystiseltä vaikuttavaa muinaista filosofiaa voi kuitenkin ymmärtää ja toteuttaa arjessaan, ja näin toimimalla saavuttaa entistä harmonisemman elämän.

Taon mukaan:

Kaikki voima ja tehokkuus on seuraamusta luomisen lain seuraamisesta. Sen tietämiselle, miten asiat toimivat ja tämän mukaisesti toimimiselle ei ole korviketta.

Aivan kaikki, pitääpä tästä tahi ei, on sidottu tähän periaatteeseen. Tämä periaate on kuin kaiken, koko todellisuuden pohjapiirros.

Kaikki voima juontuu tietoisesta tai epätietoisesta yhteistyöstä tämän periaatteen kanssa.

Tämä yksittäinen periaate on nähtävissä kaikkialla, kaiken aikaa.

Kaikki syntymä ja kasvu ja kuolema, joka koskaan on tapahtunut tai tapahtuu parhaillaan tai tulee tapahtumaan tulevaisuudessa, käyttäytyy tämän yhden olemassaolon säännön mukaan.

Tämän varmistamiseksi ajan myötä ilmaantuu uusia elämänmuotoja, mutta nekin noudattavat samaa vanhaa periaatetta.

Miten tiedän Taon olevan universaalia? En voi vastata tähän rationaalisesti. Tiedän tämän olemalla hiljaa. Tunnen tämän Luojan hyvyyden kautta.

Aihetta liippaavaa monenkirjavaa kirjallisuutta:

Ernest Dimnet; Ajattelemisen taito

Wayne W. Dyer; Living the Wisdom of the Tao

Anthony de Mello; Havahtuminen

Kungfutse; Keskustelut

Henry David Thoreau; Kävelemisen taito

Eckhart Tolle; Läsnäolon voima

Mantak Chia; Muuta stressi elinvoimaksi

Benjamin Hoff; Nalle Puh ja Tao

Hermann Hesse; Siddhartha

Lao-tzu; Tao te ching

Sogyal Rinpoche; Tiibetiläinen kirja elämästä ja kuolemasta

Paulo Coelho; Valonsoturin käsikirja

Toim. huom.

Kaikki yllä olevat sivustomme ulkopuoliset liNKit johtavat suomenkielisille Wikipedia-sivuille. Tästä napsauttamalla avautuu toinen birdink.fi sivu, joka sisältää aakkostetun valikoiman BiRD iNKin suosittelemia erinomaisia kirjoja.

Artikkelin kuvat ovat pääasiassa BiRD iNKin luomuksia, vaan haluamme huomauttaa osan materiaalista olevan peräisin Pexels-kuvapalvelusta – mistä muuten löytyy läjäpäin upeita otoksia katseltavaksi tai käyttöön!