Ulkoiset resurssit

Löydät tältä sivulta sivustomme ulkopuolisia resursseja.

Koska tämä monissa tapauksissa tarkoittaa käytännössä kolmansien tahojen verkkopohjaisia sisältöjä, huomaathan jatkavasi jakamiemme linkkien taa täysin omalla vastuullasi – BiRD iNK ei kanna vastuuta näiden ulkopuolisten sivustojen sisällöstä, saavutettavuudesta tai toiminnallisuudesta.


Alan Watts Organization

Mikäli Alan W. Watts ajatuksineen ei vielä ole itsellesi tuttu, tarjoaa englanninkielinen sivusto kivan kiteytyksen hänen perinnöstään. Jälkeensä jääneeseen tuotantoon lukeutuu kirjoja, artikkeleita sekä runsaasti äänitettyä materiaalia.


Avoin Kalevala

Tämä verkkolähde availee kansalliseepoksemme saloja monin tavoin – valitettavasti sivusto ei kuitenkaan ole salattu.


Biohakkerit

Biohakkerointi on yksi tapa lähestyä itseään. Sivusto on siirtynyt kauppamaiseen ulkoasuun, vaan erinäisten tuotteiden lisäksi tarjolla on edelleen esimerkiksi valveutunutta ja valottavaa tietoa ihmiskehon toiminnasta sisältäviä ilmaisia oppaita.


Ecology & Society

Kyseinen englanninkielinen verkkolehti sisältää valtavasti vertaisarvioitua informaatiota ympäristöasioista, erityisesti resilienssin ja kestävyyden kannalta tarkastellen.


Eetti

Eettisen kaupan puolesta ry on kansalaisjärjestö, joka peräänkuuluttaa maailmankaupan oikeudenmukaisuutta, tuotantotapojen kestävyyttä ja kuluttamisen vastuullisuutta.


Elina Hytönen

Hytösen sivusto sisältää kattavasti tietoa mm. moninaisista terveydellisistä ja ravinnollisista tosiasioista, pitkälti valtavirran sivuuttamasta vinkkelistä tarkasteltuna ja tieteellisin tutkimustuloksin sekä viittauksin rikastettuna. Suosittelemme koluamaan tämän tietolähteen läpikotaisin.


Finnwatch

Tämän kansalaisjärjestön taustalla on joukko erilaisia suomalaisia järjestöjä. Sivusto tarjoaa monenlaista ajantasaista tietoa ihmismaailman eettisistä epäkohdista ja pyrkii vaikuttamaan liiketoiminnassa yleisiin (ikäviin) toimintamalleihin.


Gabor Maté

Suosittelemme tutustumaan tämän lääkärin laaja-alaisiin näkemyksiin ihmismielestä, traumoista, lastenkasvatuksesta ja riippuvuudesta. Sivustolta löytyy blogin lisäksi tietoa Matén kirjoista sekä kursseista ja tapahtumista.


Hortoilu

Sivusto tutustuttaa hortoilun saloihin ja tarjolla on myös kursseja, kirjoja sekä jopa matkoja.


Ilmastotoiminta

Tämä sivusto esittelee näppärästi erilaisia keinoja toimia ilmastoystävällisemmän ihmismaailman puolesta.


Jane Goodall Institute

Goodall aloitti aikoinaan tutkimalla simpansseja, mullisti sittemmin lähestymistavallaan länsimaista tieteellistä katsantokantaa ja jatkaa edelleen luonnon puolestapuhujana sekä ihmisyksilöiden inspiroijana. Englanninkieliseltä sivustolta löytyy mm. informaatiota, osallistumismahdollisuuksia sekä Good for All News -uutisosio.


Kemikaalicocktail

Noora Shinglerin luoma konsepti sivustoineen käsittelee kaikkea kemikaaleihin liittyvää, kuten myös luomuruoka- luonnonkosmetiikka-, terveys- ja vastuullisuusaiheita.


Kirjasto

Kirjastoista löytyy lukemattomia kirjallisia helmiä ja lisäksi lainauskäytäntö ilmentää hienosti kiertotalouden arvoja.


Luonnonperintösäätiö

Säätiö avaa mahdollisuuden edistää esimerkiksi ikimetsien sekä soiden suojelua Suomessa, ja sivustolta löytyy runsaasti luontotietoutta.


Maailma.net

Tämä sivusto ”on kestävään kehitykseen, ihmisoikeuksiin, kehitysyhteistyöhön ja kansalaisyhteiskuntaan keskittynyt suomalainen verkkojulkaisu”. Julkaisijana toimiva Maailma.net ry koostuu suomalaisista ihmisoikeus- ja kehitysjärjestöistä ja -toimijoista.


Marttajärjestö

Martat ovat monessa mukana ja edistävät monin tavoin luonnonmukaista elämää. Järjestön sivustolta sekä sosiaalisen median kanavilta löytyy loputtomasti vinkkejä arjen pyörteisiin.


Oikeutta eläimille

Järjestö on nimensä mukaisesti sitoutunut parantamaan eläinten asemaa yhteiskunnassa. Sivusto sisältää runsaasti tietoa myös eläinoikeusblogin muodossa ja tarjoaa mahdollisuuden osallistua eläinten oikeuksien edistämiseen.


Olli Posti

Posti jakaa sivustollaan ja sosiaalisessa mediassa loputtomasti arvokasta tietoa esimerkiksi ravintoon liittyen. Suosittelemme ehdottomasti lukemaan myös Postin Nutrix-kirjan*.


Panu Pihkala

Pihkala käsittelee blogissaan reflektoivaan tyyliin ihmisyyden monia puolia. Tarjolla on erityisen hedelmällistä materiaalia ympäristöahdistuksen kaltaisten vitsausten kanssa sinuiksi päätymiseen.


Project Gutenberg

Ensimmäisenä e-kirjoja ilmaiseksi tarjonnut Project Gutenberg on siirtänyt kymmeniä tuhansia kirjoja digitaaliseen muotoon. Sivustolta löytyy runsaasti myös suomenkielistä luettavaa. Kotimainen vastineemme on Projekti Lönnrot, tarjoten ”vapaita e-kirjoja kaikille” – valitettavasti tätä sivustoa ei kuitenkaan ole salattu.


Roots & Shoots

Tämä liike perustettiin tarjoamaan lapsille ja nuorille toivoa sekä voimaannuttamaan heitä toimintaan itsensä ja ympäristönsä puolesta. Paikallisuuteen perustuva järjestö on versonut pisteitä ympäri maailman, vaan toistaiseksi odotamme suomalaisen alaosaston kasvamista.


Satokausikalenteri

Oiva sivusto, joka informoi ja auttaa järjestelemään oman ruokahuoltonsa paremmin ympäristön makuun sopiville linjoille. Satosesonkitietouden lisäksi tarjolla on puutarhaa, hyvinvointia ja metsää koskettelevia kirjoituksia.


SEY – Suomen Eläinsuojeluyhdistys

Kattava lähde eläinaiheisiin asioihin. Yhdistyksen tavoitteena on eläinten elämänlaadun parantaminen ja sivustolta löytyy informaation lisäksi myös erilaisia vaikutusmahdollisuuksia.


Sitra

Erityisesti Suomen itsenäisyyden rahaston 100 fiksua ilmastotekoa on näppärä tietopaketti ekoloogisempien elämäntapatottumusten kehittelyyn. Myös hiilineutraalin kiertotalouden käsitteiden selitykset voivat osoittautua kiintoisiksi ja avartaviksi.


Suomen luonnonsuojeluliitto

Järjestön sivusto kehottaa olemaan luonnonvoima ja kertoo kattavasti erityisesti Suomen luonnon tilasta sekä tavoista vaikuttaa.


Terence McKenna

Edesmenneen herra McKennan lapset äitineen ovat luoneet sivuston, josta löytyy väyliä hänen moninaiseen tuotantoonsa. Kiintoisaksi voi miehen kirjojen ja puheiden lisäksi osoittautua hänen henkilökohtaisen kirjastonsa sisältö.


The Stories We Live By

Tämä englanninkielinen sivusto tarjoaa mahdollisuuden opiskella ekolingvistiikkaa ja löytää kielen kautta uusia näkymiä maailman mieltämiseen.


Uneven Earth

Tältä sivustolta löytyy useilla kielillä vaihtoehtoistakin näkemystä nykymaailman tolasta, erityisesti ekoLoogiselta kannalta.


Wayne W. Dyer

Edesmennyt tohtori Dyer nimettiin yhdeksi aikamme vaikutusvaltaisimmista henkisistä johtajista. Sivustolla pääsee nauttimaan hänen myötätuntoisesta asenteestaan ja jakamastaan Taon viisaudesta, myös blogin muodossa.


WWF (Suomi)

Sivustolta löytyy kattavasti tietoa ympäristöasioista maailmanlaajuisella perspektiivillä. Suosittelemme vilkaisemaan esimerkiksi opetusmateriaalit faktoineen sekä erilaiset tavat auttaa luontoa.

* Posti itse toivoo lisätä seuraavat päivitykset Nutrixiin: ”Agevesiirappia en enää suosittele; laatu on jo pitkään ollut jotain muuta kuin sen väitetään olevan. Luomuakin tärkeämpää tänä päivänä on lähiruoka ja satokaudet – eikä markettiluomu ole lähellekään korkein standardi, ja kaikkein vähiten edullinen… Etenkin luomulihan sijaan suosittelen nykyään vahvasti lähi-/niitty-/villilihaa, ja lihaakin tärkeämpiä sisäelimiä ja oikeastaan kaikkea muuta kuin lihaa mitä siinä eläimessä on.”