Niin metsäsi vastaa

B! Joinain päivinä täytyy avata omat silmänsä vastaanottamaan valoa ja toisina ihan itse luoda päivänpaiste omaan risukasaansa. Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. Ja toki metsässä joutaa jopa huutamaan niin halutessaan. Vaan ennen omia huutoharjoituksiaan voi olla eduksi pysähtyä kuuntelemaan metsän huutoa. Ehkä jopa vastata siihen ääneti.

Metsä huutaa äänekkäimmilläänkin seesteisestä hiljaisuudesta ja voimasta, muutoksen pysyvästä auvosta. Ehkä huomaat henkilökohtaisten huudonaiheidesi sulavan huomaamatta hoivaavaan Maahan tai puuhun, joka tarjoaa iätöntä syleilyään auliisti. Anna puiden halata itseäsi ja jos et vieläkään näe metsää puilta, huuda sitä apuun. Kuuntele sitten vastausta korva tarkkana ja tee muistiinpanoja.

Pidä myös silmäsi auki ja katsele. Koska mikä tahansa näkemäsi voi osoittautua – jopa ehtymättömäksi – inspiraation lähteeksi. Muista myös, mitä hämmästelet. Koska koko kosmos, kuten ihmismielen ymmärryksen ja inhimillisten aistien tavoitettavissa oleva materia ja näin ollen myös sinä itse, on koostunut loputtomista yksityiskohdista. Kokonaisuus ei ole jotain, mikä kuin ihmeen kaupalla tapahtuu eräänä kauniina päivänä, vaan on sitä, mikä on jo läsnä.

Elämä itsessään – ja se mitä juuri Sinä olet itsestäsi kantamastasi kuvasta huolimatta – on valmiiksi kokonainen ja eheä. Maailma ympärillämme todella on täydellisyyden kuvajainen, vaikka se avautuisi risukasan kaltaisena elämyksenä. Ainoat vihollisemme tässä maailmassa ovatkin omat epäsuotuisat ajatusmallimme ja tapamme, ne kun pahimmoilleen estävät meitä olemasta henkilöityminä juuri sellaisia ihmisiä kuin kukin kukoistavimmillamme olemme.

Meistä ei lopulta voi kehkeytyä mitä meistä on määrä kehkeytyä, jos itsepintaisesti tarraamme kiinni siihen, mitä uskomme olevamme, eli ruusujen sijasta risuihin. Omaa elämänkokemusta ei voi muuttaa muuttamatta jotain, mitä itse tekee joka päivä. Muutos on sinällään kiitollinen homma, että todelliset työt saa tehdä sisimmässään, joten metsän terapeuttisista vaikutuksista huolimatta toimeen voi tarttua muuallakin kuin puiden siimeksessä.

Sinä olet oman elämäsi Sankari, joten valikoi omat ruususi intohimolla. Ympärilläsi velloo valintojen maailma ja yltäkylläinen elämä, kunhan tartut mahdollisuuksiin ja kalastat tästä merestä hamuamasi saaliin. Jos et siis osaa päättää kahden hyvän vaihtoehdon väliltä, tartu niistä molempiin kaksin käsin. Vaali erikoislaatuisuuttasi ja luo itsellesi terveitä tapoja, älä rajoitteita.

Joka tapauksessa merkittävä muutos saa aina alkunsa merkittävästä sitoumuksesta. Sinä siis saat kiittää itseäsi jokaisesta ottamastasi edistysaskeleesta, sillä ilman omaa päätöstäsi et olisi nyt tässä. Arvosta kaikkea upeaa, mitä olet saavuttanut. Aisti, miten aivan kuten tähdillä on merkitystä sinulle, olet juuri sinä tähtien kannalta tärkeä.

Risuista vähitellen luopumalla ja ruusukasaasi kultivoimalla päädyt lopulta jättämään metsään huutelut sikseen. Jos kuitenkin koet karjunnan kumpuavan sisuksistasi turhautumisen tehostamalla raivolla, ota sisukkaasti itseäsi niskasta kiinni ja sitoudu uuteen rutiiniin. Rakenna risuista maja metsäsi siimekseen, perusta pihaan ruusutarha, ja hakeudu tässä sisimmässäsi sijaitsevassa paratiisissa yhteyteen itsesi kanssa.

Muista aina, olet sitten aarniometsän tahi betoniviidakon keskellä, että juuri Tänään on erinomainen päivä viettää erinomainen päivä!

Aihetta liippaavaa monenkirjavaa kirjallisuutta:

Ernest Dimnet; Ajattelemisen taito

Caroline Myss; Hengen anatomia

Henry David Thoreau; Kävelemisen taito

Richard Bach; Lokki Joonatan

Ralph Waldo Emerson; Luonto

Eckhart Tolle; Läsnäolon voima

Ken Mogi; Löydä oma ikigai

Esa Saarinen & Kirsti Lonka; Muodonmuutos

Deepak Chopra; Polku rakkauteen

Dr. Joshua David Stone; Sielupsykologia

Anthony de Mello; Uudistuminen

Alan W. Watts; Zen

Toim. huom.

Kaikki yllä olevat sivustomme ulkopuoliset liNKit johtavat suomenkielisille Wikipedia-sivuille. Tästä napsauttamalla avautuu toinen birdink.fi sivu, joka sisältää aakkostetun valikoiman BiRD iNKin suosittelemia erinomaisia kirjoja.

Tekstiä somistava Ken Mogin lainaus löytyy hänen kirjastaan, Löydä oma ikigai – Japanilainen tie elämän voimaan, joka kannattaa lukea jopa lukemattomia kertoja!

Artikkelin kuvat ovat pääasiassa BiRD iNKin luomuksia, vaan haluamme huomauttaa osan materiaalista olevan peräisin Pexels-kuvapalvelusta – mistä muuten löytyy läjäpäin upeita otoksia katseltavaksi tai käyttöön!