Hengityksen huimat hyödyt

B! Hengittäminen on varsin oleellinen eloomme ja oloomme vaikuttava tekijä, mutta jää silti usein vaille ansaitsemaansa huomiota. Hengitys kun tapahtuu tiedostamattakin, ei sitä välttämättä tule ajatelleeksikaan, saati miten suuria vaikutuksia omalla hengitystavalla voi olla omaan hyvinvointiin. Syvä, tietoinen hengittäminen on kuitenkin yksi tehokkaimmista apuvälineistä kun haluamme kohentaa fyysistä, emotionaalista tai henkistä terveyttämme, ja yksi toimivimmista luonnollisista keinoista poistaa myrkkyjä elimistöstämme.

Hallitun hengityksen säännöllinen harjoittaminen auttaa imusuonistoa hankkiutumaan tehokkaammin eroon kuona-aineista, parantamaan ruoansulatusta, vähentämään stressiä, tasapainottamaan tunteita ja ylipäätään kohentamaan energiatasoja. Itse asiassa merkittävin syy unen eheyttävään voimaan on juuri se, että me nukkuessamme hengitämme syvään useita tunteja putkeen. Kunnon happiannos keuhkoissa puhdistaa kehoa ja korjaa vahingoittuneita soluja.

Voimmekin nauttia unen voimasta myös hereillä ollessamme keskittymällä hengitykseemme. Sisäänhengityksen parannustehon voi visualisoida tietoisesti vaikkapa solutasolla. Jokaisella uloshengityksellä voimme tietoisesti päästää irti kaikesta energiasta, joka ei enää palvele meitä, ja erityisesti kaikista meitä rajoittavista peloista. Myös jos joudumme viettämään aikaa ihmisten seurassa, joiden energiatarjonta on negatiivisen puolella, voimme suojata omaa energiakenttäämme heidän lähettämältään tunne-energialta hengittämällä itse tietoisesti hyvin.

Joka tapauksessa kannattaa päiväohjelmaan lisätä tietoisia, syviä hengityksiä. Yksi luontoäidin vaikuttavimmista ihmeistä kun on jatkuva kiertokulku, kuten ihmiskehon loputon vaihtelu sisään- ja uloshengityksen välillä. Me hyödynnämme sisään hengittäessämme sitä, minkä puut meille keuhkoistaan vapauttavat, ja puut puolestaan hengittävät meidän elimistömme käsittelemää eetteriä. Hallitsemalla hengityksesi saatkin avaimet koko elämäsi hallintaan.

Hengitä sisään rauhaa, hengitä ulos rakkautta.

Siirry pinnallisen elämän pyörteistä ja pintahengityksestä sisimmän viisautesi äärelle sallimalla itsellesi aikaa ja tilaa hengittää. Puhdistaudu päivittäin imemästäsi sameasta ja epäpuhtaasta energiasta ja koe joka solulla, miten virkistävä uusi elämänenergia virtaa sisälläsi. Anna hyvien tuntemustesi säteillä ympärillesi. Namaste.

Aihetta liippaavaa monenkirjavaa kirjallisuutta:

Ernest Dimnet; Ajattelemisen taito

Rudolf Steiner; Eräs tie itsetuntemukseen

Anthony de Mello; Havahtuminen

Caroline Myss; Hengen anatomia

Juho Savio; Intialaista viisautta

Stephen Gascoigne; Kiinalainen tie terveyteen

Irene Hopkins; Kundaliinijooga – sisäisen voiman lähde

Eckhart Tolle; Läsnäolon voima: tie henkiseen heräämiseen

Janette Marshall; Nalle Puh ja elämisen taito

Timo Klemola; Taiji: liikettä hiljaisuudessa – hiljaisuutta liikkeessä

Sogyal Rinpoche; Tiibetiläinen kirja elämästä ja kuolemasta

Alan W. Watts; Zen

Toim. huom.

Kaikki yllä olevat sivustomme ulkopuoliset liNKit johtavat suomenkielisille Wikipedia-sivuille. Tästä napsauttamalla avautuu toinen birdink.fi sivu, joka sisältää aakkostetun valikoiman BiRD iNKin suosittelemia erinomaisia kirjoja.

Artikkelin kuvat ovat pääasiassa BiRD iNKin luomuksia, vaan haluamme huomauttaa osan materiaalista olevan peräisin Pexels-kuvapalvelusta – mistä muuten löytyy läjäpäin upeita otoksia katseltavaksi tai käyttöön!