Laulele ollaksesi onnellinen

B! CHANT AND BE HAPPY

Kirjoittanut: A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada

126 sivua

Pikkuruisen näköinen, mutta sisällöltään suorastaan suunnattoman suuri Chant and Be Happy osui tiellemme joidenkin sattumaksi kutsuman kautta. Edessämme oli eräs päivä tämän pikkuopuksen sisältävä kori, joka oli varustettu lapulla, jossa luki “SAA OTTAA”. Joten otimme. Jotakin aikaa myöhemmin otimme ja myös luimme. Kansien kätköistä paljastui syvällistä elämänviisautta ja uskomattoman yksinkertaisia vinkkejä oman onnellisuutensa lisäämiseksi ja elämänsä henkistämiseksi erään universaalin mantran laulamisen avulla.

Kirja on itseasiallisesti omistettu kirjoittajaksi mainitulle A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupadalle, jonka haastatteluista ja käymistä keskusteluista se on koostettu. Shrila Prabhupada tunnetaan erityisesti Krishna-liikkeen (ISKCON) perustajana ja keskustelujen kautta avautuu upeasti tämän henkisen johtajan yhteys meidän yhteisen ihmisluontomme alkutekijöihin. Chant and Be Happy koskettelee ja valaisee suuria aiheita, kuten onnellisuus, meditaatio, mantrojen ääneen lausuminen, tietoisuus, jumaluus ja ihmisyys, joten se voi toimia monenmoisena avaimena näistä kysymyksistä kiinnostuneille.

Tietenkin lukiessa avautuu myös hindulaisuuden monia aspekteja, jotka saattavat suomalaiselle lukijalle olla vieraitakin, vaan hyvin ajatuksia herättäviä. Suosittelemme tätä kirjaa myös kaikille, joita Beatles-yhtye innoittaa millään muotoa, sillä kirjan sivuilla pääsee tutustumaan yllättävän syvälti jäsenten mielenliikkeisiin. Shrila Prabhupada olikin läheisissä väleissä myös itse John Lennonin ja elämänkumppaninsa Yoko Onon kanssa. George Harrisoniin hindulaisuudella oli varsin suuri vaikutus ja hän sitoutui vahvasti omistamaan elämänsä Khrisna-tietoisuuden levittämiselle.

Kirjan ensimmäiselle sivulle on painettu Harrisonin sanat:

Everyboby is looking for KRSNA.

Some don’t realize that they are, but they are.

KRSNA is GOD, the Source of all that exists, the cause of all that is, was, or ever will be.

As GOD is unlimited, HE has many Names.

Allah-Buddha-Jehova-Rama:

All are KRSNA, all are ONE.

By serving GOD through each thought, word, and DEED, and chanting of HIS Holy Names, the devotee quickly develops God-consciousness.

By chanting

Hare Krsna, Hare Krsna

Krsna Krsna, Hare Hare

Hare Rama, Hare Rama

Rama Rama, Hare Hare

one inevitably arrives at KRSNA Consciousness.

(The proof of the pudding is in the eating!)”

Itse päädyimme Chant and be Happyn lukemisen myötä hakemaan Hare Krsna laulantaa taustamusiikiksi arjen askareisiin. Aikoinaan olimme jo moista tapaa toisinaan harjoittaneet, vaan syystä tai toisesta sen jättäneet, ja mantra palautti selvästi olemiseemme jotain syvästi kaipaamaamme – hyräilemmekin nykyään jälleen säännöllisesti. Päätämme tämän ihanan elämänoppaan esittelyn koetukseen suomentaa yllä olevat sanat tunnollisesti alle. Lukunautintoa toivottaen, Namaste.

“Kaikki hakevat KRSNAA.

Kaikki eivät ymmärrä hakevansa, mutta hakevat silti.

KRSNA on JUMALA, kaiken olemassaolevan Lähde, syy kaikkeen mitä on, oli, tai tulee olemaan.

Koska JUMALA on rajoittamaton, HÄNELLÄ on monta Nimeä.

Allah – Buddha – Jehova – Rama:

kaikki ovat KRSNA, kaikki ovat YKSI.

Palvelemalla JUMALAA jokaisella ajatuksella, sanalla ja TEOLLA, ja laulamalla HÄNEN Pyhiä Nimiään, omistautunut kehittää Jumala-tietoisuuden nopeasti.

Laulamalla

Hare Krsna, Hare Krsna

Krsna Krsna, Hare Hare

Hare Rama, Hare Rama

Rama Rama, Hare Hare

saapuu väistämättä KRSNA-tietoisuuteen.

(Todiste vanukkaasta piilee sen syömisessä!)”

Aihetta liippaavaa monenkirjavaa kirjallisuutta:

Wayne W. Dyer; Elämän tasapaino

Jostein Gaarder; Enkelimysteerio

Anthony de Mello; Havahtuminen

Kungfutse; Keskustelut

Richard Bach; Lokki Joonatan

Tommy Hellsten; Saat sen mistä luovut

Rhonda Byrne; Salaisuus

Hermann Hesse; Siddhartha

Charles Windridge; Tong Sing: kiinalaisen viisauden kirja

Eckhart Tolle; Uusi maa

Paulo Coelho; Valon soturin käsikirja

Alan W. Watts; Zen

Toim. huom.

Kaikki yllä olevat sivustomme ulkopuoliset liNKit johtavat suomenkielisille Wikipedia-sivuille. Tästä napsauttamalla avautuu toinen birdink.fi sivu, joka sisältää aakkostetun valikoiman BiRD iNKin suosittelemia erinomaisia kirjoja.

Artikkelin kuvat ovat pääasiassa BiRD iNKin luomuksia, vaan haluamme huomauttaa osan materiaalista olevan peräisin Pexels-kuvapalvelusta – mistä muuten löytyy läjäpäin upeita otoksia katseltavaksi tai käyttöön!